Стабилизирано фолио 160 микрона

Характеристики
  • Фолио за оранжерии, парници и тунели
  • Дебелина - 160 микрона
  • Цвят – прозрачно / зелен оттенък
  • UV защитa – 2-3 сезона
  • Материал – първичен полиетилен с добавен УВ стабилизатор
Този продукт се заплаща на обща площ в квадратни метри. Изберете ширина и въведете необходимата дължина в метри.
Ширина
Количество
492 лв
Цената е с включен ДДС
Изпрати запитване
Добави в любими

Стабилизираният полиетилен (найлон) е подходящ за оранжерии, парници , лехи и тунели. UV стабилизациата предпазва полиетилена от прегаряне и удължава неговия живот. Полиетилена пречупва вредните инфрачервени лъчи и прави температурна разлика в парника от 5 до 7 градуса. Отглеждането на зеленчуци под найлон позволява по-ранно производство и по-пълното оползотворяване на слънчевата енергия.


Полиетиленовите оранжерии са се наложили като основни съоражения за отглеждане на зеленчуци и цветя. Установено е, че биологичната стойност на зеленчуците, отглеждани в оранжериите не е по-малка от тази на зеленчуците от ранното полско производство. Стабилизирано фолио за оранжерии с UV защита и ширини от 4 м. до 12 м. , дебелината му е 120 , 160 или 180 микрона. В зависимост от дебелината на найлона, се използва минимум 2 или 3 сезона.


Армирано фолио с UV филтър, предлага се с едра или ситна армировка и е с ширина 1.55 м. Срокът му на експлоатация е над 5 години.


UV Стабилизатор - Защо е нужно в състава на Фолиата, Мрежите и Тъканите за земеделски нужди да се включва този мастърбач?

Всички тези продукти, използвани в градината и на полето са изложени на топлина, светлина и кислород са предмет на стареене, т.е. на загуба на полезните им механични и физични свойства. Стареенето може да бъде забавено и полезният живот на пластмасовите и полиетиленовите продукти продължен с добавка на стабилизатори в полимерна база. Най-важната причина за стареенето на пластмасите е слънчевата УВ радиация. Като резултат пластмасовия продукт губи свойствата си и става крехък. Затова е важно, когато избирате фолиа и мрежи за външна, дългосрочна употреба, те да са с вкючен УВ стабилизатор.